Maattabel schoenen kind

Het is belangrijk dat uw kind de juist schoenmaat heeft. U kunt de juiste schoenmaat bepalen door middel van een maattabel schoenen kind. Meet beide voeten omdat vaak de ene voet iets groter is dan de ander en kies de maat voor de grootste voet. Tel daarbij1 centimeterop voor extra groei ruimte. En kijk in de maattabel schoenen kind welke schoenmaat bij u kind past.

De voeten van een kind groeien snel het is dus belangrijk de maat bij te houden door middel van een maattabel schoenen kind.

Vanaf 1 t/m 3 jaar groeien de voeten gemiddeld 1 maat per 4 maanden. Vanaf 4 t/m 5 jaar duurt dit gemiddeld 6 maanden. Vanaf 6 t/m 7 jaar groeit de voet gemiddeld 1 maat per 8 maanden, vanaf 8 t/m 10 jaar gemiddeld 10 tot 12 maanden per maat. Vanaf 11 jaar gaat het weer snel ongeveer 3 tot 4 maanden per maat, tot aan een leeftijd van gemiddeld 13 jaar.

Kinderen geven vaak niet zelf aan dat de schoenen te klein zijn, controleer dit dus zelf vaak met behulp van een maattabel schoenen kind. Je kunt testen of de schoen nog goed past door de voet van het kind helemaal naar voren in de schoen te duwen en je wijsvinger achter de hiel te steken. Als je een wijsvinger krap er tussen krijgt, is de maat goed. De schoen moet niet te ruim of te krap vallen. Tijd voor nieuwe schoenen voor uw kind? Zoek de maat dan op in een maattabel schoenen kind.